Călătorim împreună

Nu îți vei aminti anii, doar călătoriile.

FLORENȚA

    Ce să vizitezi în Florența într-o zi? O întrebare pusă frecvent pe net.
Ce faci o zi în Florența? Păăăi… vezi Domul și faci o plimbare până la Ponte Vecchio. Te oprești pe drum în Piazza Della Signoria, bei o cafea sub Logia dei Lanzi … Cam asta faci într-o zi. Caști gura, fără să intri în vreo clădire, și îți faci sute de selfie.
    Florența este superbă dar, orașul este un muzeu într-un muzeu. Adică, sunt multe de văzut dar în cel puțin trei zile. Pentru cei care stau o zi sau două în Florența, am un singur sfat: vizitați mai puțin, dar vizitați bine.

Cum ajungi în Florența

    Deși Florența are aeroport, vă recomand să zburați din Romania la Bologna. Ryan Air are curse zilnice la un preț convenabil. Din Bologna sunt trenuri aproape la fiecare oră. Mersul trenurilor din Italia îl puteți consulta pe trenitalia.com . Tot de aici puteți cumpăra și bilete online. Consultați site-ul înainte de a ajunge în Italia. Din cauza unor lucrări la liniile ferate erau disponibile doar autobuze. Eu am apelat la appenninoshuttle.it . Autocarul pleacă de la aeroportul din Bologna și vă lasă în apropierea gării Santa Maria Novela. Biletul costa 20 €.
  Firenze este un oraș bine conectat în ceea ce privește transportul. Dacă vă aflați în Italia, vă recomand să călătoriți cu trenul. Majoritatea turiștilor ajung in gara principală, Firenze Santa Maria Novella.  Firenze (Florența) este un oraș bine conectat în ceea ce privește transportul. Dacă vă aflați în Italia, vă recomand să călătoriți cu trenul. Majoritatea turiștilor ajung in gara principală, Firenze Santa Maria Novella.

    Firenze este capitala regiunii Toscana. Destinație ideală pentru vizitarea obiectivelor turistice, cu o gamă impresionantă de muzee și galerii de artă, orașul nu vă va dezamăgi. Ba, dimpotrivă, vă veți îndrăgosti de el descoperind pas cu pas farmecul său istoric. Fără îndoială, după călătoria la Firenze, veți dori să vă întoarceți în acest oraș minunat.

Orarul și prețul biletelor la obiectivele turistice din Firenze

    Pentru informații la zi despre bilete și orarul muzeelor din Florența vizitați site-ul https://www.imuseidifirenze.it/orari-musei-firenze/.

Florența
Firenze, Ponte Vecchio
Florența
Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio
Florența
Piazza del Duomo
Florența
Biserica San Miniato, Florența
%d blogeri au apreciat: