Călătorim împreună

Nu îți vei aminti anii, doar călătoriile.

EGIPT

Egipt

Piramidele din Giza, Egipt

Info utile ( cazare, Transport, obiective turistice)

Egipt este o țară “safe”, chiar mai sigură decât unele țări europene. 

   Pe cont propriu în Egipt

   Aswan

   Abu Simbel

Nubian Village

Am zis să dobor mitul “nu poți merge în Egipt de una singură” și m-am încumetat la drum. După aproape 2 săptămâni în Egipt, pot să vă împărtășesc câteva detalii despre voiajul meu pe cont propriu. Acest articol este dedicat informațiilor generale (viză, transport, cazare). Despre Aswan, Abu Simbel, Luxor, piramidele din Giza și Cairo, voi scrie în articolele viitoare.

Luxor, Egipt Luxor, Egipt

Aswan

Aswan este considerat a fi cel mai sudic oraș țarii; se află la aproape o mie de kilometri de Cairo.
Este un oraș cu o lungă istorie, vizitat de turiști datorită monumentelor sale antice și satelor nubiene ce-l înconjoară. Este și un bun punct de plecare către templul din Abu Simbel, Kom Ombu, Edfu și templul Philae.

Aswan, Egipt
“Aswan,

Abu Simbel

Mulți mari faraoni au lăsat o urmă în țara Egiptului care nu poate fi ștearsă. Keops, Khafre și Menkaure vor fi mereu amintiți pentru cele trei mari piramide, ridicate cu peste patru mii de ani în urmă. Ramses II va rămâne în istorie pentru templele de la Abu Simbel.

Abu Simbel, Egipt
Abu Simbel, Egipt

Un sat tradițional din Egipt. Nubian Village

Nubian village, Aswan, Egipt
Nubian village, Aswan, Egipt

Deșertul cere respect, ca și marea. Deșertul este făcut pentru călători, nu pentru turiști, este făcut pentru cei care știu să privească și nu doar să vadă. Pentru cei care vor și știu să înțeleagă, pentru cei care știu să dea sens trecerii lente a timpului, a singurătății, a tăcerii. Pentru cei cărora nu le este frică să se uite în sufletul lor sub un cer străpuns de miliarde de stele, de la Zenit până la orizont…

Trăiești și tu sentimentul de a fi mereu altundeva, de a explora locuri noi? In paginile următoare, găsești informații despre călătoriile mele în Europa  și  Asia .

%d blogeri au apreciat: