Visam de mult la o vacanță de tropicală In toiul iernii aşa că am început să fac căutări pe net.
Aș fi vrut în India dar soțul meu s-a speriat când a auzit câtă mizerie este și cât de picant se mănâncă, și a refuzat categoric .
Atunci am zis, Thailanda! Si Thailanda a rămas.
A început goana după biletele de avion Atena (unde locuim )- Bangkok, dar escalele, companiile aeriene şi prețurile nu se prea pupau între ele.

După căutări bune de variante de zbor și prețuri, am ales itinerariul Atena(unde locuim) – Malaezia – Thai. Si uite aşa, am împușcat doi iepuri dintr-o călătorie !
Despre Crăciunul în Thailanda vă voi povesti în alt articol, acum mergem direct în Malaezia, mai exact Kuala Lumpur.

Pentru a călători în Malaezia, turiștii români nu au nevoie de viză atât timp cât perioada de ședere nu depășește 90 de zile.

Compania aeriană pe care am ales-o a fost Oman air, de care am fost foarte mulțumiți. Escală scurtă in Muscat, aeroport în care te descurci ușor, personal amabil și un preț rezonabil pentru perioada Crăciunului.

Ajunși în KL am avut surpriza neplăcută de a sta aproape 90 minute la controlul pașapoartelor. Coada era imensă pentru oboseala noastră.

In timp ce așteptam la rând, soțul meu a mers să schimbe bani. Ringitul malaezian este aproape la paritate cu leul nostru. De ex. 20 MYR(RM) = 20 RON. Schimbați în aeroport o sumă modică, cât să vă ajungă până în oraș.

La aeroport ne-a așteptat taxiul comandat și preplătit prin www.klook.com/ . Recomand acest site deoarece nouă ne-a fost de mare ajutor pe durata întregii călătorii. Prin ei am comandat taxi, cumpărat simcard și excursii de o zi la prețuri avantajoase.

Tot din aeroport am ridicat și sim cardul (5€) cu internet nelimitat și 100 min naționale.

Revenind la transferul de la aeroport către hotel, vă pot spune că există și varianta transportului public, tren sau autobuz. Din aeroport până în KL Sentral sunt autobuze de la 5 dimineața până la 12.30 noaptea. Prețurile variază în funcție de companie, cel mai ieftin fiind de 13 RM.

Trenul KliaExpress este mult mai rapid iar biletul costă 55RM dus.

Noi am mers în Malaezia la sfârșitul lui decembrie si pot să vă spun că am prins o vreme foarte călduroasă 32°, cu ploi puține. De regulă plouă după amiaza dar durează puțin.

Să vorbim acum despre cazare. Stiind că va fi foarte cald ne-am orientat spre un apartament (găsit pe airbnb) intr-un complex rezidențial cu piscina panoramică, nu departe de centrul orașului, la 2min de stația de tren , lângă un mall imens. Complexul se numește Regalia Residence iar prețul a fost de 40€ pe noapte. Apartamentul era destul de mare,cu balcon unde se putea fuma și destul de curat. Singura problemă a fost căldura (eram la ultimul etaj,34), eu nesuportând aerul conditionat.

Vedere panoramica de la Infinity Pool, Regalia

De la hotel si până in centru puteți lua taxiul comandat prin app Grab (un fel de Uber) care nu costă mai mult de 4€. După 5 zile petrecute în KL am ajuns la concluzia că taxiul este cel mai eficient mijloc de transport. De la Regalia până la aeroport am plătit 60RM pentru 60km. Unde găsești la noi taxi cu 1 leu pe km??

La capitolul mâncare, ce să vă spun? Menú foarte variat plecând de la bucătăria asiatică și terminând cu cea grecească. Noi ne-am înțeles bine cu supele japoneze la restaurantul Sukiya din mall-ul Sunway Putra. Foarte bune, la un preț avantajos (14-20 RON). La subsolul acestui mall se află un supermarket cu de toate… mai puțin preparate și carne de porc. Uitam să vă spun, Malaezia este o țară cu o populație predominant musulmană, de aceea carnea de porc lipsește cu desăvârșire.

In zona Bukit Bintang în fiecare seara este deshis un imens Night Market. Adică un bulevard unde te poți opri și mânca ce vrei.

Bukit Food Market

In restaurantele mai fițoase, prețurile sunt de … Dorobanți.

O altă alternativă ar fi Food Court. Un aglomerat de restaurante pe care îl găsiți la etajul 2 în mall-ul Suria din Turnurile Petronas. Prețurile sunt acceptabile iar mancarea foarte bună. Puiul cu orez de la Signatures restaurant era delicios (14RON).

Despre atracțiile turistice din KL vă voi povesti în alt articol. De asemenea, vom descoperi împreună cum să colinzi orașul cu autobuzul , gratis, internet inclus 😉.

Kuala Lumpur si Batu Caves au fost itinerariile noastre de calatorie. Va invit sa cititi relativele articole.

Diferența de fus orar este de 5 ore. Când la noi este ora 14.00 la ei este ora 19.00.

Pentru prize veți avea nevoie de un adaptor universal.

O zi bună, turiști încăpățânați!