Skopelos. Mamma mia, ce insulă!

  Skopelos. Mamma mia, ce insulă! Valul turismului internațional nu a ajuns încă aici, iar iubitorii de pace și natură speră că nu va ajunge niciodată. Livezile, în special de pruni, pajiștile de orhidee și casele coloniale, caracterizează peisajul insulei Skopelos, care se mândrește cu plaje frumoase precum Perivolou, accesibilă pe jos sau cu barca, și Limnonari, singura plajă cu nisip fin.

    Skopelos face parte din Arhipelagul Sporadelor din Marea Egee. Această insulă a devenit renumită datorită filmului Mamma Mia, cu Meryl Streep și Pierce Brosnan.

    Skopelos (Chora), unde ne-am cazat, se dezvoltă în jurul portului principal. Printre străduțele înguste cu magazine și restaurante ajungeți în partea veche a orașului, foarte frumoasă, urcând scări flancate de biserici care duc până în partea cea mai înaltă (kastro) cu vilele sale aristocratice, de unde veți avea parte de o priveliște frumoasă.

O altă localitate frumoasă este Glossa, caracterizată de turnurile sale venețiene și portul Loutraki.

                                      Glossa

Nu puteau lipsi din vacanța noastră mănăstirile, pe care merită să le vizitați datorită stilului caracteristic ellen. Mai jos, vă fac cunoscute câteva, în speranța că după atâta soare, merită să vă răcoriți în interiorul acestora.

    Panagitsa Pyrgos

    Urcușul până la mănăstire este destul de obositor dar nu ne-am dat bătuți. Dar merită tot efortul, priveliștea este remarcabilă iar mănăstirea este foarte frumoasă. Merită vizitată. Vă sugerez să o vizitați la apus pentru fotografii perfecte. Este unul dintre cele mai bune locuri pe care le puteți vizita în Skopelos.

    Mănăstirea Timios Prodromos – Locație superbă, o oază de liniște și pace cu o vedere spectaculoasă. La magazinul de alături găsim gemuri, brânzeturi și alte produse făcute de călugări. Am fost întâmpinați de custodele mănăstirii, care ne-a vorbit într-o engleză foarte bună despre istoria locului. Puteți ajunge aici cu mașina sau pe jos, pe un drum de țară. Mănăstirea se află la aproximativ 10 min de orașul Skopelos. Când vizitați mănăstirile din această zonă, începeți cu aceasta și apoi coborâți să le vedeți și pe celelalte (Agia Varvarvara și Agios Riginos).

Acum că v-ați liniștit sufletul, vă invit la plajă. Nu veți ști unde să mergeți deoarece oferta este destul de largă. Vă descriu în următoarele rânduri, câteva dintre ele. Alegerea va fi a dumneavoastra!

    🏖 Paralia Limnonari – Această plajă încântătoare este mai puțin vizitată decât alte plaje mai accesibile sau mai populare și merită să mergeți aici dacă vă place o atmosferă mai liniștită și mai puțin comercializată. Este ușor accesibilă cu mașina sau cu autobuzul, dar ai mai avea un pic de mers – 1 km sau poate puțin mai mult. Drumul este îngust, dar fara accesibil spre această bijuterie de golf care a scăpat turismului de masă. Sunt și câteva taverne drăguțe care oferă șezlonguri și umbrele gratuite dacă folosiți serviciile lor. Sunt zone de plajă cu nisip și zone cu pietricele, cu secțiuni netede pe unde puteți coborâ în mare. Stâncile abrupte abundă de păsări care pot oferi un spectacol gratuit.

    🏖 Plaja Panormos se află într-un golf minunat, de cealaltă parte a orașului Skopelos (20 min cu mașina sau 30min cu autobuzul). Noi am fost la sfârșitul sezonului și era atâta liniște… Am luat prânzul acolo și, mai târziu, ne-am bucurat de un apus de soare minunat. In apropiere sunt câteva taverne unde puteți servi o cină romantică la lumina lumânărilor. Puteți parca fără probleme la câțiva metri de plajă.

    La 30 min de mers pe jos sau 5 min cu mașina, se află Paralia Kastani, plajă unde s-au filmat scene din filmul Mamma Mia. Am fost de două ori, o dată să fac câteva fotografii (plaja este înconjurată de pini iar marea de un albastru intens) și a doua oară (deși vremea a fost înnorată) am mers să înotăm. Sunt umbrele și șezlonguri contra cost (7€ fiecare, plajă de film, deh) dar puteți pune prosopul pe nisip liniștiți. Nu sunt probleme cu parcarea iar în partea de sus a drumului este stația de autobuz. Există, de asemenea, un snack-bar dacă vrei să bei / să mănânci.Dezavantajul este că, datorită faptului că este una dintre cele mai frumoase și populare plaje de pe insulă, sunt o mulțime de bărci prin preajmă.

                       Kastani

    Plaja Stafilos, cu apele sale cristaline, se află într-o zonă foarte frumoasă. Parcarea poate fi o problemă, așa că mai bine parcați pe stradă sau în parcarea restaurantului ( luați o cafea contra parcare 😉). Pe plajă este un bar de unde puteți închiria pentru 7€/2 șezlonguri + umbrela/toată ziua; dar o porțiune, este plajă liberă. Apa este destul de mică și, prin urmare, este bună pentru copii sau pentru cei care nu știu să înoate. Nu este chiar atât de largă plaja, de aceea s-ar putea să fie aglomerată. Priveliștile sunt spectaculoase și pe jos puteți merge spre plaja Velanio, în caz că doriți. De remarcat că aceasta nu este o plajă cu nisip, ci are pietricele.

                   Stafilos

Loutraki – Plajă mare, curată, lângă portul Glossa, cu vedere la insula vecină Skiathos. Amenajată cu șezlonguri și umbrele, dușuri pe plajă și taverne în apropiere.

                                 Loutraki

    In Skopelos, nu ai timp să te plictisești. Am facut o excursie de o zi cu Zepela Michalis Tours pentru 15 Euro și o excursie cu barca la Alonissos pentru 30 de euro cu Argo Cruises Skòpelos, ambele recomandate!

    Am dormit în camere ieftine, dar decente și am mâncat cheltuind în medie 5 euro pentru micul dejun, 10/12 pentru prânz și 13/15 pentru cină. Cazare puteți găsi pe airbnb ( prețuri începând de la 60€/noapte, garsonieră cu toate utilitățile) sau booking, agoda (prețuri foarte bune în sezonul estival, începând de la 40€).

    Skopelos este amestecul potrivit pentru cei care caută un pic din toate: natură luxuriantă, plaje frumoase, sate fermecătoare și distracție. Pe insulă, puteți ajunge cu mașina, luând feribotul din Volos. Prețul este de aprox. 200€/dus- întors aproximativ pentru 2 persoane + auto, iar teaversarea dureaza cca. 4 ore. Recomandat este să luați bilete online, din timp. Eu le-am luat de pe https//:www.ferryscanner.com

Puteți ajunge si cu avionul, aeroportul din Skiathos fiind cel mai apropiat. Din Skiathos sunt vapoare care într-o oră ajung in Skopelos la prețul de 7€.

    Puteți combina sejurul dvs în Skopelos cu câteva zile în insula apropiată Alonissos, detalii aici.

Acestea fiind spuse, dragi turiști încăpățânați vă doresc vacanță plăcută oriunde vă aflați!

6 thoughts on “Skopelos. Mamma mia, ce insulă!”

  1. Pingback: Evia, insula potrivită pentru o vacanță în Grecia » Turiști încăpățânați

  2. Ciao Diana. Ti ho visto commentare da me e sono passata a curiosare da te. Volevo commentare Vacanță de Paști la Meteora, ma non ho trovato lo spazio. Il posto è bellissimo e suggestivo. Grazie per averlo fatto conoscere.

  3. Pingback: Vacanță de Paști la Meteora, Grecia » Turisti incapatanati

  4. Pingback: Alonissos, paradisul verde din Arhipelagul Sporadelor » Turisti incapatanati

  5. Pingback: Alonissos, paradisul verde din Arhipelagul Sporadelor – Turisti incapatanati

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: