De vreo cinci ani mă tot gândeam dacă să ajung sau nu în India. Acum, iată-mă întoarsă acasă după o călătorie de trei săptămâni, singură singurică, pe tărâmul contrastelor absolute. Pentru cei care au trecut India pe lista călătoriilor viitoare, iată câteva ponturi pentru o călătorie pe cont propriu în India
Viză de turist online
Viza am obținut-o online, pe site-ul oficial indianvisaonline.gov.in . Formularul nu este greu de completat doar că trebuie să aveți la îndemână o fotografie în format JPG și o scanare a pașaportului în format PDF. În funcție de timpul pe care vrei să-l petreci în India sau de câte ori vrei să mergi aici, prețul vizei diferă. eTourist Visa pentru 30 de zile costă 10 $ iar pentru un an costă 40 $. Detalii amănunțite despre cum să completezi formularul le găsești în articolul Viză de turist, online, pentru India .
Vaccinuri – Niciunul
Cu ce companie aeriană am ajuns în India
În India (Delhi) am ajuns cu Turkish airline. Bilete cumpărate din timp, luate direct din aplicația companiei aeriene. Având o escală de 14 ore, ca să nu mă plictisesc, am făcut un tur al Istanbulului cu touristanbul. Un fel de excursie de o zi, total gratuită. Unde mai pui că ne-au dat și mic dejun și prânz.
❗️Bine de știut❗️Turul este oferit de Turkish Airline doar dacă faceți o escală în Istanbul de minim 6 ore și maxim 24 de ore. Zborurile trebuie să fie internaționale, nu cu un zbor de legătură intern.
Pasagerii pot profita de turul gratuit folosind cartea de îmbarcare pentru zborul următor. Numărul biletului (nu al cărții de îmbarcare) trebuie să înceapă cu 235. Touristanbul este disponibil și pentru zborurile cu cod partajat (ex: Tarom și Turkish Airlines la același zbor). Vă puteți înscrie la acest tur doar în aeroport, lângă Hotel desk. Când ai ieșit de la sosiri (înainte de a ieși din aeroport) faci dreapta și mergi pànă în capăt. Nu se fac rezervări online !!

Immigration în aeroportul Indira Gandhi din Delhi
De biroul emigrări am trecut relativ repede; având în vedere că am ajuns la 4:30 dimineața. Păstrați talonul de la bagaje pentru că vă vor cere numărul zborului. Trebuie completat un mic formular pe care trebuie să dați din coate ca să-l găsiți. Ați ajuns în India!
În avizul fumătorilor: țigările electronice de orice tip sunt interzise !! Bagajul nu mi-a fost controlat dar fiecare cu norocul lui.
Schimb valutar
Am schimbat la ghișeul Thomas Cook de lângă banda de bagaje la un curs bunicel.
Cartelă de telefon (SIM Card pentru India)
Cartelă nu am putut să iau din aeroport pentru că deschideau la ora 9:00. Am rezolvat în 30 de minute la Recepția hotelului (cartelă Airtel – 600 INR, 1.5 G pe zi, vorbești cât vrei în India, valabilă 28 de zile). Pentru a monitoriza Gb, descărcați aplicația Airtel.
De asemenea, o puteți lua de la standul Airtel, la ieșire din Duty free (gate 5).

Transfer la hotel
Pentru a evita scam-urile și discuțiile inutile, am luat metroul. Comod, rapid, 0,60 rupii, linia orange. Stația IGI Airport este peste drum de ieșirea din aeroport. Descărcați app Delhi metro, foarte utilă dacă-l veți folosi mai des. Tourist card metro pentru turiști (valabil 3 zile) costă 500 rupii și te plimbi cu metroul cât vrei. Să fii pe cont propriu în India, nu înseamnă că trebuie sa ai neapărat o mașină cu șofer la dispoziție.
Hotel în Delhi (zona Paharganj)
Hotelul (Hotel Ritz) l-am rezervat prin booking, în zona Paharganj. Este la 10 min de mers pe jos până la gară sau metrou iar claxonatul nu se aude așa tare. Un tuk tuk costa 60 rupii.
Personal foarte amabil iar camera era curățică. Indienii (ca și egiptenii) se pare că conservă praful. Să te ferească sfântul să-l ștergi. Lenjeria și prosoapele sunt din 1900 toamna dar eu mă car mereu cu așa ceva după mine.
Nu l-aș recomanda fumătorilor. Nu are balcon și geamul care se poate deschide este îngust. Daar…în noptiera de la pat am descoperit o scrumieră; ceea ce însemna că se putea fuma. Lucru confirmat și de băiatul de la recepție.
Tot la hotel am schimbat și bani la un curs mai bun ca la ATM.

Prima impresie despre New Delhi? Haos total de la primele ore. Deși nu închisesem un ochi de 48 de ore, am termin cafeaua și am ieșit la plimbare.
Așa începe jurnalul meu indian. În articolele următoare, vă povestesc cum a decurs aventura mea. Pe cont propriu în India se poate, și încă cum!