Călătorim împreună

Nikko

Anunțuri publicitare

Nikko este situat în regiunea muntoasă a prefecturii Tochigi, aproximativ doua ore cu trenul din centrul orașului Tokyo. Este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO din 1999, atât pentru capodoperele arhitecturale de neegalat, cât și pentru frumusețea naturală care o înconjoară.

Acesta a fost un important centru religios budist și shintoist pentru mai multe secole, iar mai târziu a devenit parc național cu peisaje incredibile, cascade, lacuri, onsen și trasee de drumeție.

Nikko și zona din jurul lacului Chuzenji, sunt cunoscute pentru culorile frumoase de toamnă, care în fiecare an începând din octombrie atrag mii de vizitatori.

Cum ajungi la Nikko

Trenul este cel mai convenabil și cel mai rapid mod de a ajunge la Nikko din centrul orașului Tokyo. Există diferite variante , cu sau fără JR Rail Pass ; viziteaza site
https://www.jrailpass.com/

De la stația Asakusa, accesibilă cu metroul din principalele cartiere din Tokyo, există linia Tobu (JR Pass nu este valabil pe aceasta ruta) care oferă servicii pentru Nikko la fiecare oră. Costul pentru o călătorie dus-întors este de aproximativ ¥ 2800, călătoria durează aproximativ 2 ore și este de departe cea mai ieftină opțiune.
http://www.tobu.co.jp/foreign/en/

Altă variantă este trenul JR Shinkansen din Tokyo. Aceasta este cea mai bună modalitate de a ajunge la Nikko dacă aveți JR Pass. Luați JR Tohoku Shinkansen de la gara centrală din Tokyo, apoi schimbați trenul în Utsunomiya și continuați pe linia JR Nikko. Costul călătoriei dus-întors este ¥ 10000, deci nu este recomandat pentru cei fără JR Pass.

Pentru mersul trenurilor, vă sfătuiesc să consultați
http://www.hyperdia.com/ .

Din motive evidente, mașina nu este cel mai convenabil mijloc de transport dacă doriți să petreceți o zi în Nikko, dar dacă aveți câteva zile disponibile, puteți vizita zona Okunikko, Nikko aflându-se pe ruta „Romantic Road”, o rută de 350 km care străbate munți, sate caracteristice, localități termale (onsen) și peisaje spectaculoase.

Ce este de văzut în Nikko

Toshogu Temple

Urmărind indicatoarele, pornim spre mausoleul Tokugawa Ieyasu, un important soldat japonez al anilor 1600, situat în cea mai înaltă zonă a complexului. Trecem de ușa cu sculptura pisicii care doarme, simbol al păcii, și urcăm scările abrupte ajungând într-o zonă cu distribuitoare automate de băuturi răcoritoare, inclusiv ceai verde destul de amar, dar binevenit. Vizitam apoi templul Honji-dō, renumit pentru pictura de pe tavan a dragonului care plânge (Nakiryū). Las încălțămintea la intrare și mă așez la rand, presată ca o sardină, să asist la prezentația unui călugăr care demonstrează acustica particulară a camerei prin lovirea a două bastoane. La gura dragonului sunetul este mult mai acut fată de alta parte a acestuia.

Templul Honji-do
Cascada Kegon

După ce am văzut cam tot ce era de văzut ,m-am întors spre gară. Nu puteam să plec din Nikko și să nu mănânc o porție de Yuba, specialitate din Nikko pe bază de soia.

Este important să aveți descărcată în Google Maps harta off line a zonei Nikko deoarece unele trasee nu sunt marcate și riscați să nu mai nimeriți drumul spre gară.

Podul Shinkyo

În vecinătatea podului Shinkyo veți găsi numeroase restaurante și magazine cu suveniruri.

In articolul „Tokyo, orasul care nu doarme niciodata” , aveti cateva informatii despre ce ati putea vedea in marea capitala nipona.

Informații utile:

Tot complexul este deschis în fiecare zi între orele 8.00 – 17.00 (16 din Noiembrie până în Martie).

Link-uri utile:
https://www.japan-guide.com
http://www.tobu-bus.com/en/nikko/

Exit mobile version