La plimbare prin cartierele “la modă” din Tokyo

Shinjuku, Shibuya, Harajuku, Ginza

Dupa ce am fost la Nikko si am intrat in atmosfera tradițională japoneză, putem face acum o plimbare prin cartierele populare din Tokyo.

Pornim spre Shinjuku , trecem prin Shibuya și Harajuku și ne oprim în Ginza sa facem putin shopping.

Harajuku

Shinjuku

Odată ajunși în stația Shinjuku, ne vom simți pieduți în marea de oameni care străbate acest “mall înaintea sărbătorilor de Crăciun”. Această gară/stație este imensă, fiind a doua ca mărime după gara din Nagoya.

În fiecare zi , pe aici tranzitează mai mult de 2 milioane de persoane, făcând-o să intre în Cartea Recordurilor ca cel mai mare “aglomerat urban cotidian.

Shinjuku

Prin stația Shinjuku tranzitează și trenul Narita Express (N’EX) –成田エクスプレス, tocmai de aceea mulți turiști , pentru comoditate , aleg să caute hotel în această zonă.

Stația are 16 platforme (despre liniile și direcțiile în care se pleacă vedeți articolul transportul în Tokyo) și 5 ieșiri principale:

1. Ieșirea Vest 西口 (nishi-guchi) – zona zgârie-norilor și a clădirilor administrative și guvernamentale. Pe aici puteți ajunge la Metropolitan Government Office

1.Ieșirea Est 東口 (higashi-guchi) – zona cu străduțe pline de restaurante, săli de jocuri (pachinko) și variate magazine.

2.Ieșirea Sud 南口 (minami-guchi) – pe aici ajungeți rapid la Takashimaya Times Square, un mare centru comercial care face parte din renumitul lanț de magazine Takashimaya, unde veți găsi magazine de toate felurile.

3.Iesirea Southern Terrace

4.Noua ieșire Sud 新宿新南口 (shin-minamiguchi)

Stația este într-adevăr foarte mare, dar nu intrați în panică. Peste tot sunt indicatoare scrise atât în japoneză cât și în latină, care te îndrumă spre ieșire sau spre a lua trenul în altă direcție. Se găsesc de asemenea și birouri de informații pentru turiști.

Shinjuku este cartierul care, în opinia mea, reprezintă cel mai bine Tokyo. Este cartierul “open 24/24”, înțesat cu centre comerciale, zgârie-nori, cafenele și restaurante, localuri de noapte și hoteluri de toate categoriile. Clădirile înalte, domină cartierul mai ales în partea vestică, dar ne putem bucura si de spații verzi, mici temple și parcuri în care să ne plimbăm desculți prin iarbă.

Grădina Națională Shinjuku Gyoen este unul dintre cei mai frumoși plămâni verzi din Tokyo, o oază de relax dacă doriți să scăpați din agitația capitalei. Costul intrării este de 500 de yeni.

În acest loc puteți să vizitați trei stiluri diferite de grădini: engleză, franceză și japoneză, serele cu plante tropicale și subtropicale sau să faceți o plimbare pe scena principală din „Grădina cuvintelor” dinntr-un renumit film japonez.

Peisajul urban al cartierului este dominat de turnurile gemene ale primăriei, Tokyo Metropolitan Government Office, devenite simbolul metropolei. Puteți urca gratuit în turnuri pentru a admira panorama splendidă a orașului la apusul soarelui.

Metropolitan Goverment

North Tower este deschis între orele 9:30 și 11:00, South Tower de la la 9:30 la 17:30. Ultima intrare este posibilă cu o jumătate de oră înainte de închidere.

North Tower este închis a doua și a patra miercuri a fiecărei luni , South Tower este închis prima și a treia marți a fiecărei luni. Dacă una din aceste zile cade intr-o zi de sărbătoare națională, turnul rămâne deschis, dar este închis a doua zi.

Ambele turnuri sunt închise din 29 decembrie până în 3 ianuarie, dar rămân deschise la 1 ianuarie.

Shibuya

În Shibuya se ajunge ușor cu trenurile: JR Yamanote Line, Saikyo Line sau Shonan Shinjuku Line din Ikebukuro. Sunt trei linii de metrou care trec prin Shibuya: Ginza Line (G01 – Tokyo Metro), Hanzomon Line (Z01 – Tokyo Metro) și Fukutoshin Line (F16 – Tokyo Metro). Prin Shibuya trece și trenul Narita Express.

Shibuya este cartierul tinerilor,un loc perfect pentru a face cumpărături și a te distra.

Mergând pe străzile din Shibuya, ai impresia că zona este interzisă celor mai în vârstă, fiind un cartier traficat de foarte mulți tineri , cel puțin asta a fost părerea mea. Acesta este alt cartier aglomerat din Tokyo, unde frenezia este aceeași atât ziua cât și noaptea.

Colorat și plin de viață, Shibuya este un cartier cu multe magazine de ultimă modă,haine, încălțăminte și accesorii în tendință; un cartier propice amatorilor si mai ales amatoarelor de shopping. Între un magazin si altul, este obligatorie oprirea la una din multele cafenele tematice extravagante din zonă. O plimbare seara pe aleile iluminate de zecile de firme neon, adevărate explozii de culoare,iți va produce o emoție extraordinară.

Zona comercială și de divertisment a cartierului este chiar lângă stația de metrou Shibuya. La câțiva metri de ieșire se află statuia lui Hachiko, faimosul câine care și-a așteptat stăpânul până la moarte. Nu departe de stație, ajungel la simbolul cartierului Shibuya, cea mai aglomerată si fotografiată intersecție din lume.

De fiecare dată când semaforul devine verde, sute de oameni traversează intersecția creând un moment sugestiv și interesant. Puhoiul de lume în mișcare se vede cel mai bine de la înălțime, de aceea eu recomand să vă beți cafeaua la Starbucks, se află chiar în fața intersecției. Urcați la etaj și căutați un loc în fața ferestrelor. Stați liniștiți, nimeni nu o să vă împiedice, japonezii sunt obisnuiți cu turiștii care vor un selfie cu “faimoasa îmbulzeală”.

În Shibuya sunt concentrate multe “love hotel”, ce oferă cuplurilor legale sau mai puțin legale, o cameră pentru o noapte (cca.12000 yen) sau pentru câteva ore de “distracție” (cca.6000 yen). Aceste hoteluri sunt tematice, cu un design interior la limita fantaziei, inspirate din filmele Disney, Superman, Nașul… 😳

Harajuku

Continuând periplul prin Tokyo, luăm trenul JR Yamanote Line și coborâm în Harajuku.

Această zonă este considerată ca fiind “cartierul general” al adolescenților nonconformiști din Japonia. Magazinele din zonă alimentează stilul cosplay, propunând adolescenților cele mai ciudate și mai îndrăznețe stiluri vestimentare.

Pentru tinerii japonezi, Harajuku este un cartier “la modă”, un loc de distracție, de socializare .

Este plăcut să te plimbi pe străduțele cartierului și să iei parte la spectacolul vestimentar cosplay.

Zona Omotesando Dori este paradisul artiștilor de stradă. Întâlnim aici de la cântăreți rap până la balerine de can- can. Poate nu veți avea parte de cel mai bun spectacol dar look-ul lor este senzațional.

În celălalt capăt al străzii Omotesando sunt magazinele firmelor de elită precum Dior, Armani, Yves Saint Lorent …

Meiji jingu – În Harajuku se află unul din principalele temple shintoiste din Tokyo, Meiji Jingu, înconjurat de parcul Yoyogi, o adevărată oază de relax. Acest templu a fost ridicat în cinstea împăratului Meiji, primul împărat modern al Japoniei, și a soției sale, împărăteasa Shoken.

Templul este deschis tot anul iar intrarea este gratuită.

Grădina interioară a templului este deschisă între orele 9 – 16:30 iar intrarea costă ¥500.

Ginza

Ginza este cartierul de lux al metropolei. Aici regăsim marile case de modă occidentale Gucci, Prada, Guerlain, Channel, Hermes alături de magazine cu chimono, yukata, iar lista poate continua. Un cartier elegant, cu bulevarde și trotuare largi unde duminica , când circulația este interzisă , restaurantele scot afară măsuțele iar cartierul capătă un aer occidental. Prețurile sunt pe măsura cartierului, exagerate, dar dacă te nimerești în locul potrivit la timpul potrivit poți servi prânzul la preț redus (cca 2000 yen). În același loc, cina poate costa și de trei ori mai mult.

Ginza Wako este clădirea simbol a cartierului fiind reconstruită în anul 1932 în urma demolării clădirii precedente.

1 thought on “La plimbare prin cartierele “la modă” din Tokyo”

  1. Pingback: Tokyo, orașul care nu doarme niciodată – Turisti incapatanati

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: