Cum ajungi în Mykonos low cost ?

    Din București spre Mykonos puteți găsi zboruri avantajoase cu Blue air sau Aegean (cu escală în Atena). Dar trebuiesc căutate din timp. O altă variantă ar fi să vă opriți o zi în Atena și să luați feribotul din Pireu. Dar oricât am vrea noi să facem Mykonos low cost, prețurile ajung la 150€ fără bagaj. 

Acropole, Ce să vizitezi în Atena
Acropole, escala spre Mykonos

    Practic, aveți două opțiuni de a ajunge din Atena în Mykonos: cu feribotul sau cu avionul.
    Dacă mergeți într-o vacanță scurtă, cea mai bună opțiune ar fi avionul (45 minute). Dar… aeroportul din Atena este departe de centru. Mai un check-in, mai o cafea și tot la timpul pe care l-ai face cu feribotul ajungi. Dar ieși mai ieftin!
Cel mai bun site pentru prețurile și orarele pentru feribot este Blue Star Ferries (site-ul oficial al companiei maritime).
   Atena are două porturi în apropiere: Pireu (sau Pireas) cu mai multe opțiuni pentru feriboturi și Rafina. Rafina este mai aproape de Aeroportul din Atena (El.Venizelos) cu destule plecări către Mykonos.
   În timpul iernii (noiembrie-martie) plecările sunt puține.

Ferry Mykonos

   Cât costă să iei un feribot de la Atena la Mykonos? Blue Star costă 45€/dus (4.5 ore) iar feribotul rapid (Seajet Ferries) poate costa până la 90€. Vă puteți rezerva feribotul online, dar trebuie întotdeauna să obțineți biletul imprimat de la agențiile din porturi.
   Cel mai bun mod de a ajunge de la aeroportul din Atena la portul Pireu este să luați autobuzul. De la “Sosiri” autobuzul X96 circulă la fiecare 20-30 de minute) iar biletul costă 5.50€.
   Din aeroport pentru portul Rafina este un alt autobuz (numit KTEL) care circulă din oră în oră.

Cazare în Mykonos Town

   Am mers pe mână unor prieteni și ne-am rezervat prin booking un hotel în Mykonos Town. Germanos Studios este un hotel extraordinar. Nouă ne-a plăcut foarte mult. Nu este în centrul orașului dar în 10 minute ajungi la morile de vânt. Cu urcatul este un pic mai greu pentru că hotelul este pe deal. Camerele sunt curate, destul de spațioase, cu o mică bucătărie în care să-ți pregătești o cafea sau micul dejun. Vederea panoramică din balconul camerei este extraordinară. Hotelul este amplasat întru-un loc liniștit unde te poți relaxa și bucura de view-ul nocturn al Morilor de vânt. În vecinătatea hotelului sunt câteva baruri și restaurante cu prețuri rezonabile.
Mykonos
Priveliștea de la hotel

   Hotelul a meritat toți banii! Mai ales că ne-au asigurat transportul dus/întors din port (gratis). În Mykonos sunt vreo 30 de taxiuri dar acestea nu te vor lăsa în fața unui hotel din Mykonos Town. Îmi era milă de bieții turiști care-și cărau valizele pe scări, printre străduțele înguste. Prețul unei nopți de cazare era de 80€ dar trebuie rezervat cu mult timp înainte.

Cum te deplasezi in Mykonos low cost

   Cei care, ca și noi, ajung în Mykonos fără propriul vehicul pentru a se deplasa pe insulă pot închiria o mașină. Recomand motocicletele, deoarece vă permit să ajungeți în fiecare punct al insulei fără a avea probleme cu parcarea. Pentru o fugă la plajă puteți închiria și un ATV.
   Profită de autobuz! Sunt destul de dese și punctuale și găsești ușor bilete în diferite puncte de vânzare. Capătul liniilor de autobuz este la Fabrika.
   La multe plaje și sate puteți ajunge cu taxi-boat, bărci mici care îți permit să ajungi la plaja aleasă în câteva minute.

Restaurante

   Să mănânci la prețuri rezonabile în Mykonos este aproape imposibil. Pentru mine, restaurantele din Little Venice sau din Portul Vechi sunt inaccesibile ca preț! Dar… nu departe de hotel, ne-a fost recomandat restaurantul Oregano. Mâncarea este foarte bună, mâncăruri grecești, gyros și un țațiki cum n-am mai mâncat nicăieri în Grecia. Prețurile sunt rezonabile iar servirea a fost rapidă.
   Lângă restaurant este și un bar cu prețuri normale dacă te gândești la cafeaua de 8€ din buricul târgului.Vizavi este un supermarket cu de toate (AB).
   În centru sunt multe restaurante cu meniu internațional dar pastele pe care le-am mâncat acolo nu le-ar mânca nici pisica. Așa că, recomand restaurantul Oregano. Este la o juma’ de oră de centru dar pleci sătul fără să-ți vinzi mașina 😄
   Mykonos low cost nu este imposibil dar nici nu vă gândiți că este ieftin. Dar merită văzută această insulă, măcar o dată în viață. Ce este de văzut pe această insulă citește în Mykonos Town.

Mykonos

   Insulele Ciclade sunt frumoase. Dacă vă gândiți să mergeți în Santorini, Paros sau Syros , pe blog găsiți articolele aferente.

Paros
Paros
Santorini
Santorini