Anunțuri publicitare

Japonia este un stat în Orientul Îndepărtat, format din 4 insule mari care acoperă o suprafață de aproximativ 378.000 km². Principalele insule sunt Hokkaido, Honshu, Kyushu și Shikoku. O mare parte a teritoriului se caracterizează prin lanțuri muntoase înalte alternând cu văi adânci.

Teritoriul japonez are un lung lanț de munți vulcanici, al cărui reprezentant este Muntele Fuji (Fujisan) cu ai săi 3776 m. Japonia este împărțită în zone climatice diferite datorită extinderii longitudinale largi. Partea de nord, din cauza apropierii sale de Siberia, are temperaturi cuprinse între 4 ° C și 15 ° C, cu veri blânde scurte și ierni lungi.

În sud există veri calde și umede și ierni blânde. În timpul verii, întregul teritoriu este supus unor cicloane tropicale.

Capitala țării este Tokyo. Cu o populație de aproape 38 milioane de locuitori, este cel mai populat oraș de pe glob. Conform Wikipedia, in 2015 Tokyo a fost situat pe locul 11 in topul celor mai scumpe orașe din lume.

Religia oficială a Japoniei este cea Shinto, care are la bază respectul și considerația pentru fiecare manifestare naturală. Aceasta stă și la baza amenajării grădinilor sale uimitoare, cum ar fi cele din Templul Ryokan-ji din Kyoto.

Tokyo, Asakusa

Limba oficială este japoneza; engleza fiind prea puțin vorbită în afara marilor orașe. Aș spune că nici la Tokyo nu prea găsești mulți vorbitori de engleză.

Scurtă introducere în istoria Japoniei

“Zipangu” este o insulă la răsărit, la 1500 mile în largul mării. Insula este foarte mare, oamenii sunt albi, cu bune maniere … “. Așa scria Marco Polo în Evul Mediu despre această țară îndepărtată, considerată misterioasă și impenetrabilă. Patrimoniul cultural al țării este cu adevărat remarcabil și, deși obiceiurile lor sunt diferite de ale noastre, Japonia ne oferă un climat primitor. Cu siguranță te vei întoarce din această țară pe deplin satisfăcut de călătoria pe care ai făcut-o.

Nu este ușor de scris despre istoria antică a Japoniei, aceasta fiind lungă și bogată în evenimente. Primele scrieri despre acest teritoriu datează din anul 712 d. C. Tot ceea ce s-a întâmplat înainte, este în mare parte dedus din descoperirile arheologice sau din mitologie. Sunt 13 perioade istorice dar voi scrie pe scurt despre ultimele cinci.

Epoca Edo (1600-1867) a început sub conducerea șogunului Tokugawa, care a mutat capitala de la Kyoto la Edo, Tokyo din zilele noastre. Aceasta a fost perioada când Occidentul a început să facă presiuni puternice asupra Japoniei, atât pe partea comercială cât și pe cea religioasă, creând numeroase amenințări. Sub acest auspiciu a fost construit Nikko, cel mai mare sanctuar din Japonia. Despre Nikko, acest sanctuar care face parte din patrimoniul UNESCO, puteți citi