Site icon Călătorim împreună

Japonia, ce trebuie să știi înainte de a ajunge acolo

Anunțuri publicitare

Japonia nu mai este un obiectiv imposibil ca acum câțiva ani, acum este mai accesibil și mai economic și voi explica și de ce!


Condiții de călătorie

După cum probabil știți , în Japonia putem merge fără viză, pentru o perioadă care să nu depăşească 90 de zile.

Persoanele care în trecut au fost expatriate din Japonia sau li s-a refuzat intrarea pe teritoriul țării au nevoie de viză. Pentru detalii vizitați http://www.ro.emb-japan.go.jp/itprtop_ro/index.html

Controlul vamal în aeroport este destul de strict. Trebuie să aveți la îndemână rezervarea biletului de avion dus-întors, rezervarea la hotelul (hotelurile) unde veți fi cazați, și o sumă de bani care să acopere cheltuielile pe timpul șederii in Japonia sau card credit. Nu obligatoriu vor fi cerute, dar deseori ofițerii vamali vor să cunoască scopul și durata șederii în Japonia mai ales în cazul turiștilor pe cont propriu.

Prețul zborurilor a scăzut mult în ultimii ani, până la 550 de euro per călătorie dus-întors. Cu toate acestea, prețurile variază, în general, între 550 și 1000 de euro.
La alegerea zborului trebuie să țineți cont de numărul escalelor pe care le veți face. Este un drum destul de lung și nu vă convine să îl faceți și mai lung.
In trecut am zburat cu http://www.aeroflot.ru/ru-en de două ori. Nu a fost rău deloc.Recent am zburat cu http://www.qatarairways.com si KLM (zbor un pic mai lung).

Eu personal, în ultimul timp apelez la https://www.skyscanner.ro/  si https://www.expedia.com/  pentru a căuta zboruri avantajoase și pot spune că sunt foarte mulțumită.

Când să călătorim


Cele mai bune sezoane pentru a vizita Japonia sunt primăvara (martie,aprilie și mai) și toamna (octombrie și noiembrie).Lunile de evitat sunt iulie și august datorită umidității ridicate.În sezonul ploios (mijlocul lunii iunie până la jumătatea lunii iulie), va trebui să vă așteptați la multe precipitații.
Înainte de a pleca, sau chiar înainte de a rezerva zborul … planificați-vă călătoria. Ușor de spus, greu de făcut.
In continuare, voi încerca să vă fiu de folos cu câteva sfaturi privind conexiunile la internet, transportul, cazarea, unde și ce puteți mânca la prețuri accesibile.


Conexiune internet in Japonia

Subiectul „Internet în Japonia“ este destul de spinos și dă călătorului ceva bătăi de cap.
În rândurile următoare vreau să vă scriu despre sistemele cele mai simple și economice pe care le aveți la dispoziție pentru a avea acces la internet în timp ce călătoriți în afara zonelor de acces wi-fi gratuite sau a conexiunilor din hoteluri.

Cine a călătorit în Japonia în ultimii ani, știe cât de dificil este să găsești rețele internet fără utilizarea unei chei de acces. Din fericire, lucrurile se schimbă în bine, cel puțin în marile orașe. Astăzi, în multe stații de tren, metro din Tokyo (și alte orașe), baruri, restaurante si mai toate hotelurile si B&B, există semne ce indică prezența conexiunilor gratuite wi-fi, în special pentru turiști.

Un serviciu foarte util este Free Wi-Fi Service oferit de NTT East, care, după înregistrare, permite turiștilor să se conecteze gratuit pe o perioadă de 14 zile.
Un alt exemplu, de data aceasta pentru Osaka, este Osaka Free Wi-Fi care vă permite să vă conectați la internet pur și simplu introducând adresa dvs. de e-mail.
Există, de asemenea, aplicații smartphone utile, cum ar fi Japan Connected-free Wi-F care ne arată conexiunile disponibile în zona în care ne aflăm.
Majoritatea restaurantelor, cafenelelor, fast-food-urilor au wi-fi gratuit.

Dacă aveți în program călătorii în afara orașelor mari , veți avea surpriza de a pierde legătura on line cu lumea.

De aceea,pentru cei care doresc să rămână conectați, vă recoman să utilizați eConnect Japan cu cartele SIM preplatită care oferă două planuri tarifare diferite.
Cumpararea unei cartele SIM este ușor, faci o cerere pe site-ul lor iar când ajungi în Japonia, puteți ridica SIM la aeroport.

Și am ajuns și la faimosul Pocket Wi-Fi ,un mic dispozitiv portabil care vă permite să aveți întotdeauna o conexiune Wi-Fi.
Această alternativă este mult mai scumpă decât variantele mai sus citate dar are avantajul de a te putea conecta cu mai multe dispozitive, probabil nu călătorești singur. Ești cu un prieten, doi, împarți cheltuielile.
Există mai multe site-uri prin care poți închiria un pocket wi-fi, două dintre cele mai cunoscute sunt https://www.globaladvancedcomm.com/ și eConnect Japan

Închiriați dispozitivul prin site și îl puteți lua de la etajul al doilea al aeroportului Narita din Tokyo (vor scrie ei toate instrucțiunile).
La terminarea vacanței tale îl poți lăsa ,pus intr-un plic timbrat, la cutia de la poștă. Bateria dureaza aproximativ 8 ore, așa că ia cu tine un încărcător de baterie portabil cu mufă USB.
Va fi un lucru indispensabil pentru a te putea deplasa liniștit. Costă 60€ pentru 15 zile dar eu cred că merită.

Japonia folosește o tensiune de alimentare de 100V / 50-60 Hz tocmai de aceea veti avea nevoie de un adaptor de priză pe care il puteti cumpăra de acasă (prețurile variază între 30 si 100 RON).


Transportul

Punctul cheie al tuturor călătoriilor este transportul!
Este adevărat, în Japonia sunt super eficiente și extrem de punctuale,dar sunt și foarte costisitoare.

Exemplu preț
Tokyo – Kyoto aproximativ  120€ doar dus)
Kyoto – Osaka 90€

Pentru aceste prețuri, puteți deduce că, dacă aveți de gând să călătoriți în aceste orașe ar trebui să cumpărați un JR Rail Pass. Informatii despre acest card de călătorii găsiți la https://www.jrailpass.com

Exemplu prețuri:
• 7 zile-29.110 yeni (216€)
• 14 zile-46.390 yeni (345€)
• 21 zile- 5939 yeni (441€)
JR Rail Pass este un bilet care vă permite să utilizați linia de cale ferată JR fără costuri suplimentare și acoperă întreg teritoriul japonez, cu excepția insulei Okinawa (care nu are trenuri). Include și trenurile “glonț” Shinkansen cu excepția trenului Nozomi, cel mai rapid.

Pentru a verifica orele de tren utilizați acest site: http://www.hyperdia.com/en

Despre transportul in Tokyo, voi scrie mai pe larg in articolul dedicat capitalei niponice.

Exit mobile version