Site icon Călătorim împreună

Cele mai vizitate sate medievale

Villa Garzoni

Collodi, Villa Garzoni

Anunțuri publicitare

👉 Monteriggioni, unul dintre cele mai vizitate sate medievale

      Monteriggioni este unul dintre cele mai vizitate sate toscane fiind renumit pentru trecutul său istoric. Situat în provincia Siena, poți ajunge de la Firenze cu trenul sau autobuzul în aproximativ două ore. Din Siena (doar bus) în 35 minute.
    Localitatea Monteriggioni este un orășel împărțit în două: cetatea din interiorul zidurilor și satul din afara acestora. Cetatea fortificată adăpostește între zidurile sale castelul construit între 1214 și 1219. Zidurile cetății aveau 14 turnuri de veghe și două porți de acces mobile. Porta Franca sau Romea, orientată spre Roma și Poarta de Nord orientată spre Firenze. Structura orașului s-a păstrat de-a lungul secolelor aproape intactă. Doar câteva turnuri au fost doborâte până la nivelul zidurilor.
    De îndată ce vei trece pragul porții vei simți că te-ai întors în timp. Satul și-a păstrat atmosfera medievală de-a lungul secolelor.
Intrat în cetate, urcă pe pasarela de pe ziduri și profită de priveliștea frumoasă asupra colinelor. Mergi apoi spre Piazza Roma unde se află Pieve di Santa Maria Assunta, o mică biserică în stil gotic din secolul XIII. Tot în această piață este și o fântână medievală, sursă de apă și de legende străvechi. Majoritatea magazinelor cu produse artizanale, cafenelelor și restaurantelor sunt pe strada principală care merge de la o poartă la alta.
    Nu ezita să vizitezi acest sătuc medieval în călătoria ta prin Toscana! Mai multe info despre Monteriggioni găsești pe situl monteriggioniturismo.it

Cat costa să intri în cetate

     Ca să intri în cetate trebuie să ajungi la Porta Franca, intrarea principală. Prețul unui bilet este de 4€ (include și intrarea la Muzeul Armurilor Medievale).

Monteriggioni

👉 San Gimignano

    Continuă-ți călătoria în Toscana mergând și în pitorescul San Gimignano. Intact din secolul XIV, este unul dintre cele mai bine conservate sate din Italia. A fost declarat Patrimoniu UNESCO în 1990.
    Centrul istoric este împrejmuit cu 2 km se ziduri construite între secolele X și XII. Intrarea în centrul istoric se face prin cele cinci porți monumentale: Porta San Matteo, Porta San Giovanni, Porta Quercecchio, Porta San Jacopo și Porta delle Fonti. Indiferent pe unde intri, te regăsești imediat într-un labirint de străduțe pietruite care pare să nu fi simțit trecerea secolelor.

San Gimignano

     Via San Matteo și Via San Giovanni sunt cele două străzi principale din centrul istoric. Prima duce de la Porta San Matteo la Piazza Duomo, în timp ce a doua de la Porta San Giovanni la Piazza della Cisterna. Mergi să vezi Domul și nenumăratele clădiri medievale și oprește-te la o tavernă pentru a degusta produse locale. În San Gimignano ai foarte multe de vizitat, dar este suficient doar să te plimbi pe străzile sale pentru a fi fascinat de atmosfera locului.
    La San Gimignano este cel mai simplu de ajuns cu mașina. Parcările sunt în afara zidurilor iar prețurile variază de la 1.50€ la 2.50€/ora. Aici poți ajunge doar cu autobuzul din Firenze (2 ore) sau Siena (1 oră).

👉 Montepulciano

     Montepulciano este situat la granița dintre Val d’Orcia si Valdichiana, între dealuri acoperite cu podgorii. La 20 de minute cu trenul din Pienza, în Montepulciano ajungi ușor cu trenul din Siena, Arezzo sau Firenze. Montepulciano este renumit în întreaga lume pentru faimosul său vin: Vino Nobile di Montepulciano DOC.
      Montepulciano a jucat un rol central în războiul teritorial dintre Siena și Florența fiind un loc strategic pentru comerț. Cele mai frumoase clădiri le vei găsi în Piazza Grande din Montepulciano. Nu rata Domul, o copie a Palatului Signoria din Florența, fântâna cu stema familiei Medici și Turnul Pulcinella. Fă și o plimbare printre magazine și restaurante până la Bisericile San Biagio și San Agostino.
    Pentru cei care călătoresc cu familia recomand o oprire la Laboratorul de Ciocolată. Dacă vrei să cumperi sau să deguști un vin Montepulciano Nobile, mergi la Cantina Dei. Crama, cu o pivniță subterană superbă, este aproape de centrul istoric.

Piazza Grande, Montepulciano

    Toscana este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei. Dacă nu știi ce vrei să vizitezi în această regiune, Toscana.info este un site local care te poate ajuta. Firenze, capitala regiunii, este unul dintre cele mai cunoscute orașe din lume. Mergi acolo să vezi care sunt cele mai vizitate obiective turistice.

Firenze, Ponte Vecchio
Firenze. Palazzo Vecchio
Lucca
Ponte del Diavolo, Borgo a Mozzano
Exit mobile version